On se niin hienoa olla suomalainen... Varsinkin, kun ei koskaan tule ollenkaan hyväksikäytetty olo, tai muutenkaan fiilis että toimii valtion rahapussina.

On todella hieno asia, että jääkiekon MM-kisat ovat tänä vuonna Suomessa! Aivan uskomattoman upeaa, tämä rupuinen maamme pärjää edes jossain. Itse seurasin viime vuoden kisoja suhteellisen tarkkaan. Toisin sanoen, katsoin Suomen pelit ja olin koko ajan korvakuulolla siitä, kuinka muut maat pärjäsivät, ja kenet leijonat saisivat vastaansa seuraavaksi. Kaverimme kanssa tuijotimme pelejä jännityksessä tyynynkulmia pureskellen, ja olimme aivan mukana hallin tunnelmissa kun suomalaiset tekivät maaleja.

Kun voitto todella yllätyksellisesti sieltä kisoista sitten tuli, odotin innoissani samoja tunnelmia myös tänä vuonna. Valitettavasti kuitenkin selvisi, ettei se olekaan niin yksinkertaista. Eihän niitä pelejä tietenkään ilmaiseksi näytetä...

Mikä idea, että kun Suomi saa lopultakin kotikisat, niin melkeinpä kaikki pelit (joitain Suomen alkusarjan matseja ja finaalipelejä lukuunottamatta) näkyvät vain maksullisilla kanavilla? Samoin kuin täytyy olla lottovoittaja, jos haluaa mennä oikein paikan päälle halliin kotikisoja katsomaan... Olisiko ollut liikaa vaadittu että edes KAIKKI SUOMEN omat pelit olisivat tulleet sieltä Yleltä niin kuin aina ennenkin...

No meillä ei sitten katota MM-kisoja aivan niin tarkkaan. Mitä järkeä tuhlata kanavapakettiin, kun televiossa muulloin riittää aivan normaalit kanavat, eikä muutenkaan kiinnosta aivan niin paljoa muut kuin ne kotipelit. Tosin moni ei ole valmis menettämään kisoja periaatteen tähden, joten luultavammin Canal+ ja kumppanit tekevät enemmän voittoa kuin koskaan ennen.

Eihän tämä ensimmäinen kerta ole, kun Suomessa kansan kustannuksella mennään. Onhan meillä asiat ihan suht hyvin tuon veroprosentin hipoessa pilviä, ei voi pohjattomasti valittaa. Tai no ehkä siitä, kuinka hallitus vie siitä suhteellisen ison osan... Kun on se jännä, että aina uuden hallituksen noustessa ensimmäinen päätös on heidän omien palkkioidensa kasvattaminen. Myös outoja bonuksia riittää (jaksaa edelleen sekä ärsyttää että naurattaa ne torkkupeitot), eikä lama muutenkaan tainnut koskettaa minkään asteen päättäjiä... Sen sijaan muun muassa sairaanhoitajia ja opettajia kyllä lomautettiin.

No mikäpä minä olen asioihin vaikuttumaan. Ei auta kuin tyytyä osaansa, jälleen kerran, tässäkin asiassa. Toivotan yhä menestystä Suomen omalle jellonakaartille, ja salaa mielessäni yhä vain elättelen toivoa mahdollisuudesta seurata pelejä hieman enemmän itsekin. Siitä huolimatta, etten  koskaan olisi valmis kanavapakettiin sijoittamaankaan.

"...Me mutkan jälkeen käymme mutkaan nähdäksemme, ettei kannattanutkaan. On täällä elämä raskasta työtä, ja siinä harvemmin on onni myötä, sen tietää vain, yksin suomalainen..."